donderdag 4 september 2008

Margreet!

Hoi Laura, Lucas en Anna,

Ik heb de sites die mij voorgeschreven waren even doorgekeken om een eerste indruk te krijgen. Hieronder licht ik ze even kort toe:

http://www.ning.com/
Via deze site kun je een eigen sociaal netwerk beginnen. Je kunt het elk thema geven dat je maar wilt. Zo zijn er sites voor moeders van kinderen die in het Amerikaanse leger zitten, maar zo kun je ook een site maken om je band te promoten.

http://www.numsum.com/
Dit vond ik nogal een vage site. Je kunt hier gratis webspread downloaden en zoeken. Ik zou alleen niet weten waar ik dan op zou moeten zoeken, maar misschien heb ik er ook gewoon geen verstand van…

http://www.plazes.com/
Dit is een soort vriendennetwerk wat zich concentreert op de plek waar je je bevindt of waar je je geweest bent. Zo kun je in contact komen met mensen die daar ook geweest zijn. Ook kun je ervaringen delen. Met een eigen account kun je precies op een kaart aangeven waar je ooit geweest bent en hoe vaak.

http://www.rememberthemilk.com/
Dit is een soort interactief boodschappenlijstje. Een online wekker die ervoor moet zorgen dat jij je afspraken niet vergeet. Wel is het zo, dat je ze zelf natuurlijk in moet voegen, dus dan moet je dat weer niet vergeten…

http://www.riya.com/
Dit is een soort zoekmachine voor foto’s. Het doel begrijp ik niet, google werkt beter.

http://www.sites.google.com/
Dit is een algemene site voor het maken van je eigen website, e-mailadres of blog. Je kunt je makkelijk inschrijven, maar hoe de rest werkt, heb je niet één-twee-drie uitgevogeld.


SERIAL KILLERS
Laura had aangegeven graag een ervaren seriemoordenaar te zijn, Lucas wil de wijsneus uithangen en gaat het vanuit de psycholoog/psychiater bekijken, I. wilde graag een beginner zijn. Nu leek het mij misschien voor mezelf dan interessant om er vanuit een totaal onbetrokken persoon naar te kijken. Iemand die wel op de site terechtkomt, maar het eigenlijk alleen maar kent van boeken en films en uit pure nieuwsgierigheid misschien wel lid zou willen worden, maar nooit een moord zou begaan. Is dit een doelgroep om rekening mee te houden of helemaal niet? Ik denk van wel, want sites worden zo onderuit gehaald als er dingen opstaan die niet kunnen…

Goed, laat maar even weten of jullie het ermee eens zijn. I’m sorry Anna, my English is shittie, I hope you will understand what I am writing about. If not, I will try to translate the important things of course!

Liefs en groetjes, Margreet

dinsdag 2 september 2008

1e Notities

Onderzoek Websites

basecamphg.com / we moeten iets maken wat niet lelijk is - duidelijk waar het over gaat
bandnews.org / you can have your own things/page - add or take them away, link to different page
blogger.com / user friendly, easy to make a new account - minpunt is dat je een Google account moet aanmaken.


First lesson:

Besluiten - ieder 6 websites bezoeken, notities over maken, op blog zetten >> voor volgende les 9 sep.

Doelgroep = Serial Killers
Probleemstelling =

Op website - bijvoorbeeld >> how to..., places, tools, tutorials, videos, photo's, forum, history of serial killers, recommended movies, adverts for good lawyers.

Doelgroep gaat niet werken, nieuwe doelgroep = ?? we komen er niet uit